// Paardenloket

Heeft u vragen in verband met paardachtigen en alles wat daarbij komt kijken? Dan kan het Vlaams Paardenloket u zeker verder helpen. Op deze website vindt u een schat aan informatie over paardenhouderij. U kan zich bovendien abonneren op onze nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven. Vindt u niet wat u zoekt, dan kan u ons volledig kosteloos telefonisch of via mail contacteren.

» Klik hier voor een volledige handleiding om het maximum te halen uit uw websitebezoek.

Het Vlaams Paardenloket werd in 2009 door de minister-president van de Vlaamse regering opgericht als aanspreekpunt, adviseur en documentatiecentrum voor de overheid, de paardensector en andere betrokkenen. Ook sensibiliseringscampagnes (veiligheid, verkeer, paardenwelzijn,...), informatie-evenementen, brochures, enzoverder, behoren tot ons takenpakket. Daarnaast voert het Paardenloket heel wat acties uit van het "Vlaams Actieplan voor de Paardenhouderij".
Meer info


// Thema's

Alle informatie op deze website is onderverdeeld in vijftien thema's. Klik op de icoontjes om brochures, presentaties, regelgeving, FAQ's, nieuwsberichten,... rond deze onderwerpen te ontdekken. U vindt de thema's ook terug in het menu bovenaan.


// Enkele acties

Hieronder vindt u links naar enkele belangrijke projecten van vzw Vlaams Paardenloket (databanken, websites, campagnes,...) . Een volledig overzicht ontdekt u in het menu bovenaan.


// Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws op vlak van de Vlaamse paardenhouderij. Mits bronvermelding en toelating van het loket kan u deze berichten gratis overnemen in uw eigen publicaties.

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Project 'Oost-Vlaanderen in Galop!'

17/10/2014
Laat weten waar u te paard op wandel gaat, en help zo het Oost-Vlaamse ruitertoerisme mee te ontwikkelen
» Lees verder

Nieuwe omzendbrief met betrekking tot de vereisten voor als donor fungerende paardachtigen waarvan sperma, embryoís of eicellen in het handelsverkeer worden gebracht

10/10/2014
Recent publiceerde het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen een nieuwe omzendbrief met betrekking ...
» Lees verder

Fokkerijdag rond de relatie tussen dierenwelzijn en fokkerij (5 november 2014 | Leuven)

09/10/2014
Dierenwelzijn is sinds 1 juli een Vlaamse bevoegdheid. Daarom vraagt de inmiddels zesde editie van de Fokkerijdag ...
» Lees verder