// Paardenloket

Heeft u vragen in verband met paardachtigen en alles wat daarbij komt kijken? Dan kan het Vlaams Paardenloket u zeker verder helpen. Op deze website vindt u een schat aan informatie over paardenhouderij. U kan zich bovendien abonneren op onze nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven. Vindt u niet wat u zoekt, dan kan u ons volledig kosteloos telefonisch of via mail contacteren.
» Klik hier voor een volledige handleiding om het maximum te halen uit uw websitebezoek.

Het Vlaams Paardenloket werd in 2009 door de minister-president van de Vlaamse regering opgericht als aanspreekpunt, adviseur en documentatiecentrum voor de overheid, de paardensector en andere betrokkenen. Ook sensibiliseringscampagnes (veiligheid, verkeer, paardenwelzijn,...), informatie-evenementen, brochures, enzoverder, behoren tot ons takenpakket. Daarnaast voert het Paardenloket heel wat acties uit van het "Vlaams Actieplan voor de Paardenhouderij".
Meer info

// Wereldruiterspelen 2014

Word Equifan en steun onze toppers op de wereldruiterspelen!


» Klik hier voor de Equifans-website.
» Klik hier voor de Facebookpagina.


// Thema's

Alle informatie op deze website is onderverdeeld in vijftien thema's. Klik op de icoontjes om brochures, presentaties, regelgeving, FAQ's, nieuwsberichten,... rond deze onderwerpen te ontdekken. U vindt de thema's ook terug in het menu bovenaan.


// Enkele acties

Hieronder vindt u links naar enkele belangrijke projecten van vzw Vlaams Paardenloket (databanken, websites, campagnes,...) . Een volledig overzicht ontdekt u in het menu bovenaan.


// Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws op vlak van de Vlaamse paardenhouderij. Mits bronvermelding en toelating van het loket kan u deze berichten gratis overnemen in uw eigen publicaties.

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Nieuwe spandoeken Paard op de Baan? Kalm Aan! beschikbaar

28/07/2014
In 2011 lanceerde het Vlaams Paardenloket het project “Paard op de baan? Kalm aan!”. Die campagne vraagt ...
» Lees verder

Nieuwe contactgegevens Inspectiedienst Dierenwelzijn

28/07/2014
Dierenwelzijn is sinds 1 juli 2014 een Vlaamse bevoegdheid. Dit betekent uiteraard ook dat de Inspectie Dierenwelzijn ...
» Lees verder

Onderzoekers willen paardenmensen beter leren kennen: Neem deel aan de enquête (Engelstalig).

04/07/2014
Paardenmensen: Wat drijft hen? Wie zijn ze? Een Brits onderzoeksteam zou graag het antwoord op deze vragen ontdekken. ..
» Lees verder