// Paardenloket

OPGELET: Omwille van een technisch probleem zijn wij vandaag enkel via mail en gsm bereikbaar. Contacteer ons via info@vlaamspaardenloket.be, 0473 88 68 34 of 0478 95 67 91.

Heeft u vragen in verband met paardachtigen en alles wat daarbij komt kijken? Dan kan het Vlaams Paardenloket u zeker verder helpen. Op deze website vindt u een schat aan informatie over paardenhouderij. U kan zich bovendien abonneren op onze nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven. Vindt u niet wat u zoekt, dan kan u ons volledig kosteloos telefonisch of via mail contacteren.
» Klik hier voor een volledige handleiding om het maximum te halen uit uw websitebezoek.

Het Vlaams Paardenloket werd in 2009 door de minister-president van de Vlaamse regering opgericht als aanspreekpunt, adviseur en documentatiecentrum voor de overheid, de paardensector en andere betrokkenen. Ook sensibiliseringscampagnes (veiligheid, verkeer, paardenwelzijn,...), informatie-evenementen, brochures, enzoverder, behoren tot ons takenpakket. Daarnaast voert het Paardenloket heel wat acties uit van het "Vlaams Actieplan voor de Paardenhouderij".
Meer info

// Wereldruiterspelen 2014

Word Equifan en steun onze toppers op de wereldruiterspelen!


» Klik hier voor de Equifans-website.
» Klik hier voor de Facebookpagina.


// Thema's

Alle informatie op deze website is onderverdeeld in vijftien thema's. Klik op de icoontjes om brochures, presentaties, regelgeving, FAQ's, nieuwsberichten,... rond deze onderwerpen te ontdekken. U vindt de thema's ook terug in het menu bovenaan.


// Enkele acties

Hieronder vindt u links naar enkele belangrijke projecten van vzw Vlaams Paardenloket (databanken, websites, campagnes,...) . Een volledig overzicht ontdekt u in het menu bovenaan.


// Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws op vlak van de Vlaamse paardenhouderij. Mits bronvermelding en toelating van het loket kan u deze berichten gratis overnemen in uw eigen publicaties.

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Hoe sterk zijn trekpaarden?

22/08/2014
Gezien trekpaarden opnieuw meer ingezet worden voor natuurwerken en in het onderhoud van gemeenten, wordt wel eens ...
» Lees verder

Bomen kappen en struiken verwijderen kan vaak niet zonder vergunning.

22/08/2014
Bomen en struiken verwijderen kan niet altijd zomaar. U moet hiervoor vaak een vergunning hebben. Ook voor het aanpassen ...
» Lees verder

Verwijder het dodelijke jacobskruiskruid uit uw weiden!

12/08/2014
Als reactie op onze oproep om alert te zijn voor jacobskruiskruidvergiftiging, ontvingen wij heel wat berichten ...
» Lees verder