// Paardenloket

Heeft u vragen in verband met paardachtigen en alles wat daarbij komt kijken? Dan kan het Vlaams Paardenloket u zeker verder helpen. Op deze website vindt u een schat aan informatie over paardenhouderij. U kan zich bovendien abonneren op onze nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven. Vindt u niet wat u zoekt, dan kan u ons volledig kosteloos telefonisch of via mail contacteren.

» Klik hier voor een volledige handleiding om het maximum te halen uit uw websitebezoek.

Het Vlaams Paardenloket werd in 2009 door de minister-president van de Vlaamse regering opgericht als aanspreekpunt, adviseur en documentatiecentrum voor de overheid, de paardensector en andere betrokkenen. Ook sensibiliseringscampagnes (veiligheid, verkeer, paardenwelzijn,...), informatie-evenementen, brochures, enzoverder, behoren tot ons takenpakket. Daarnaast voert het Paardenloket heel wat acties uit van het "Vlaams Actieplan voor de Paardenhouderij".
Meer info

// Studiedag Asielpaarden


In naam van de "Stichting voor paarden in nood" nodigen wij u van harte uit voor de Studienamiddag Asielpaarden (4 oktober 2014 - Merelbeke).
Deelnemen is gratis maar u dient wel voorafgaandelijk in te schrijven via www.vlaamspaardenloket.be/studienamiddag.


// Thema's

Alle informatie op deze website is onderverdeeld in vijftien thema's. Klik op de icoontjes om brochures, presentaties, regelgeving, FAQ's, nieuwsberichten,... rond deze onderwerpen te ontdekken. U vindt de thema's ook terug in het menu bovenaan.


// Enkele acties

Hieronder vindt u links naar enkele belangrijke projecten van vzw Vlaams Paardenloket (databanken, websites, campagnes,...) . Een volledig overzicht ontdekt u in het menu bovenaan.


// Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws op vlak van de Vlaamse paardenhouderij. Mits bronvermelding en toelating van het loket kan u deze berichten gratis overnemen in uw eigen publicaties.

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Dierenwelzijn toegevoegd aan het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie

11/09/2014
Het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie (LNE) geeft volgens het Vlaams Regeerakkoord van 23 juli 2014 invulling ...
» Lees verder

Neem deel aan de Studienamiddag Asielpaarden van de Stichting voor paarden in nood | 4 oktober 2014

08/09/2014
In naam van de ďStichting voor paarden in noodĒ nodigen wij u van harte uit voor de Studienamiddag As...
» Lees verder

Studieavond rond paarden en ruimtelijke ordening | 30 september 2014 - Hasselt

07/09/2014
Op dinsdagavond 30 september 2014 (19.30 u.) organiseren de Vlaamse overheid (ADLO) en de provincie Limburg eens ...
» Lees verder