// Paardenloket

Heeft u vragen in verband met paardachtigen en alles wat daarbij komt kijken? Dan kan het Vlaams Paardenloket u zeker verder helpen. Op deze website vindt u een schat aan informatie over paardenhouderij. U kan zich bovendien abonneren op onze nieuwsbrief om automatisch op de hoogte te blijven. Vindt u niet wat u zoekt, dan kan u ons volledig kosteloos telefonisch of via mail contacteren.
» Klik hier voor een volledige handleiding om het maximum te halen uit uw websitebezoek.

Het Vlaams Paardenloket werd in 2009 door de minister-president van de Vlaamse regering opgericht als aanspreekpunt, adviseur en documentatiecentrum voor de overheid, de paardensector en andere betrokkenen. Ook sensibiliseringscampagnes (veiligheid, verkeer, paardenwelzijn,...), informatie-evenementen, brochures, enzoverder, behoren tot ons takenpakket. Daarnaast voert het Paardenloket heel wat acties uit van het "Vlaams Actieplan voor de Paardenhouderij".
Meer info

// Wereldruiterspelen 2014

Word Equifan en steun onze toppers op de wereldruiterspelen!


» Klik hier voor de Equifans-website.
» Klik hier voor de Facebookpagina.


// Thema's

Alle informatie op deze website is onderverdeeld in vijftien thema's. Klik op de icoontjes om brochures, presentaties, regelgeving, FAQ's, nieuwsberichten,... rond deze onderwerpen te ontdekken. U vindt de thema's ook terug in het menu bovenaan.


// Enkele acties

Hieronder vindt u links naar enkele belangrijke projecten van vzw Vlaams Paardenloket (databanken, websites, campagnes,...) . Een volledig overzicht ontdekt u in het menu bovenaan.


// Laatste nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws op vlak van de Vlaamse paardenhouderij. Mits bronvermelding en toelating van het loket kan u deze berichten gratis overnemen in uw eigen publicaties.

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Onderzoekers willen paardenmensen beter leren kennen: Neem deel aan de enquête (Engelstalig).

04/07/2014
Paardenmensen: Wat drijft hen? Wie zijn ze? Een Brits onderzoeksteam zou graag het antwoord op deze vragen ontdekken. ..
» Lees verder

Wereldwijd onderzoek naar het houden van paarden. Vul de enquête in.

23/06/2014
De universiteit van Sydney en de International Society for Equitation Science (ISES) onderzoeken momenteel hoe paarden ...
» Lees verder

Lijst aangifteplichtige paardenziekten aangepast

20/06/2014
Paarden kunnen besmet worden met tal van ziekten. Sommige van deze ziekten zijn eenvoudig te behandelen, maar andere ...
» Lees verder