Stagiairs en leerjongeren inschakelen op uw paardenhouderij 28/10/2015 15:14 1 min

Nieuw dossier geeft overzicht van de mogelijkheden

In Vlaanderen bestaan er verschillende erkende opleidingen die studenten klaarstomen voor een loopbaan in de paardenhouderij of dierenverzorging. Een stage is hier vaak een essentieel onderdeel van. Elk jaar gaan er dus heel wat studenten op zoek naar een stageplaats. Vaak helpt de school hen hierbij door enkele bedrijven voor te stellen waar ze een nuttige stage kunnen lopen.

Heel wat paardenhouderijen verwelkomen deze stagiairs met open armen en gaan er zelfs actief naar op zoek, zowel om de werklast op hun bedrijf te verlagen, als om bij te dragen aan het leertraject van de studenten. Omwille van de verschillen tussen de stagewerking van de diverse scholen, vinden paardenhouders niet altijd even gemakkelijk hun weg. Bovendien kunnen ze niet altijd goed inschatten waar ze aan toe zijn. Daarom hebben wij in een nieuw online dossier de meest essentiële info op een rijtje gezet. Enkel erkende opleidingen waarbij studenten stage kunnen lopen in een paardenhouderij, komen aan bod.

We gaan ook dieper in op de leertijd (leercontracten). Dit wordt in Vlaanderen enkel aangeboden door Syntra.

Kent u nog scholen waarvan de studenten stage kunnen lopen op een paardenhouderij? Stuur dan een mailtje naar katrien@vlaamspaardenloket.be en wij gaan na of ze in dit dossier willen opgenomen worden.

» Klik hier om het dossier te bekijken.

In Beeld
Vlaams Paardenloket
24/11/2015 17:55
Vlaams Paardenloket
Deel deze info: